Hanna Wahl

Hanna får oppfylt lærerdrømmen takket være Merete

Etter hun selv hadde en dårlig opplevelse av skolen som barn, var drømmen til Hanna (28) å bli lærer for å kunne gjøre en forskjell for andre. Men terskelen for å begynne et langt skoleløp med huslån og to små barn var relativt høy. Heldigvis var Hanna kunde i Askim & Spydeberg Sparebank.

– Jeg hadde det dårlig på skolen selv. Jeg ble ikke sett, og ble ofte misforstått. Derfor ville jeg bli lærer, for å være den personen som ser alle barna og deres behov.

Hanna Wahl (28) er rolig, men tydelig engasjert. Temaet er viktig for henne, og det koster å fortelle om sin personlige erfaring.

Øynene blir fuktige, men stemmen holder.

– Følte lærerne tenkte at jeg var lat og dum

Som barn var hun urolig. Hun klarte ikke alltid å holde på konsentrasjonen, lekser var et ork og hun ble tidlig skolelei. Konfliktene var mange. Hun passet liksom ikke helt inn i den tradisjonelle skolehverdagen med tavleundervisning.

At hun hadde ADHD ble ikke oppdaget før det tredje og siste året på videregående.

– Det var på en måte litt for sent. Hele livet følte jeg at lærerne tenkte at jeg var lat og dum. Jeg kunne hatt et helt annet liv dersom noen så meg ordentlig tidligere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNIK KUNDEFORSTÅELSE: Merete Arnegård er Hanna Wahls kunderådgiver.
Hanna er spesielt fornøyd med, og imponert over, at Merete ser personene bak tallene, og hører på deres historie.
– Det har jeg ikke opplevd i noen annen bank, sier hun.

"Å klare å bygge den relasjonen til kundene sine som de gjør her i Askim & Spydeberg Sparebank - jeg har aldri opplevd det i noen annen bank."

Hanna Wahl, kunde i Askim & Spydeberg Sparebank

 

Følger drømmen

De neste årene skal hun tilbringe på skolebenken igjen. Hun skal bli lærer.

– Målet mitt er å være den personen som ser alle barna. Jeg brenner for at alle skal være seg selv, uansett hvor man kommer fra og hva man mener. Det er så viktig å se hele mennesket og historien bak, sier hun.

Hanna er nå glad for at det er økonomisk mulig for henne å begynne å studere, på tross av at voksenlivet allerede et godt i gang med to små barn, huslån og alt som følger med.

Det er takket være hjelp fra banken og rådgiver Merete Arnegård.

– Jeg visste faktisk ikke om alle detaljene ved denne historien. Det gjør meg enda mer stolt av deg Hanna, men også av min egen jobb. Det gir jobben min mening, sier Merete, tydelig beveget av Hannas åpenhet.  

Artikkelen fortsetter under bildet.

PUSTEROM: Å studere for å bli lærer er ikke gjort på et blunk. Hanna er på skolen fem dager i uka,
og er takknemlig for at hun sammen med banken har funnet løsninger som gjør det mulig å realisere lærerdrømmen.
– Det gir et pusterom i hverdagen, sier hun.

– Aldri opplevd slik relasjon i noen annen bank

Da Hanna tok kontakt med Merete og fortalte om studiedrømmen, var Merete kjapt på ballen for å hjelpe den unge familien.

– Vi kjenner Hanna og familien godt. Vi har tidligere hjulpet dem å få boliglån til drømmeboligen, samt ekstra lån for å pusse opp huset. Vi ser at de har gjort gode valg, økt verdien på boligen sin og de er pålitelige betalere. Derfor var jeg glad da vi kunne gi dem avdragsfrihet på boliglånet i fem år mens Hanna studerer, forteller hun.

–  Å klare å bygge den relasjonen til kundene sine som de gjør her i Askim & Spydeberg Sparebank - jeg har aldri opplevd det i noen annen bank, sier Hanna.

Vi hjelper deg med et boliglån som du kan leve godt med. Les mer.

Hun er glad for at hun kan kontakte Merete dersom det skulle oppstå noe, og få gode råd fra en rådgiver som kjenner henne og hennes situasjon. Avdragsfriheten hun nå har på boliglånet gir forutsigbarhet, og gjør at hun kan fokusere 100 prosent på skolearbeidet.

– Vi hadde kanskje fått det til uten avdragsfrihet, men da måtte jeg jobbet ved siden av studiene. På denne måten kan jeg studere på fulltid, og fokusere på familien og barna når jeg kommer hjem fra skolen. Det skaper et pusterom i hverdagen, og det er jeg utrolig glad for, sier 27-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FINT Å HJELPE: Merete Arnegård er glad for å kunne hjelpe den unge familien i startfasen. Hun forteller at man
som rådgiver i Askim & Spydeberg Sparebank er opptatt av å finne gode løsninger for hver enkelt kunde.
– I tillegg synes jeg det er viktig at dersom man for eksempel får avslag på en lånesøknad, så får man også en
begrunnelse og forslag til tiltak man kan gjøre for å nå målet, sier hun.

Merete nikker og skyter inn:

– Vi er inne i en tid med økte priser og renter, og mange sliter økonomisk. Vi oppfordrer kundene våre til å ta kontakt med banken før problemene blir for store, sier hun.

For Hannas del var det riktig med avdragsfrihet, mens for andre kan det være andre løsninger som er bedre.

– Det viktige for oss er å gi kundene trygghet og forutsigbarhet i en usikker tid, sier hun.

Prøv vår boliglånskalkulator

Gøy å hjelpe unge familier

I Askim & Spydeberg Sparebank er de opptatt av å hjelpe unge i startfasen, men ikke minst å bidra til å lære mer om personlig økonomi. Her kan man få både 13- og 18-årssamtaler med en rådgiver for å få gode råd til en sunn, personlig økonomi tidlig i livet.

I tillegg er banken aktivt ute i skolene, både på grunnskolen og videregående, for å snakke om personlig økonomi.

Merete synes det er givende å kunne bidra til at unge familier når målene sine, om det er bolig eller studier - som i Hannas tilfelle.

– Det er veldig gøy å kunne hjelpe unge familier i startfasen. Det er store valg å ta, og de trenger ofte råd og veiledning. Og med Hannas ønske om å bli lærer, synes vi også det er viktig at vi som lokalbank kan være med på å bygge lokalsamfunnet og utdanne gode lærere til barna.

Søk om lån her

Bonde får råd i berg- og dalbane

Snakk med oss, straks problemene oppstår

Det er en tøff tid for mange økonomisk. Som kunde hos oss, vil vi at du skal vite at vi er her for deg, i opp- og nedturer, og oppfordrer deg til å ta kontakt med oss før problemene blir for store.