Livsforsikring

Ikke kutt i livsforsikringen

Stadig flere kutter i forsikringene for å spare penger.
- Det er imidlertid noen du bør beholde, presiserer forsikringsansvarlig i Askim & Spydeberg Sparebank, Linda Stensby.

Stadig flere nordmenn har vært tvunget til å ta i bruk sparekniven som følge av pris- og rentestigninger det siste året. Samtidig melder flere forsikringsselskap om en større pågang enn vanlig av kunder som vil redusere sine månedlige forsikringskostnader.
Ifølge Frende Forsikring, oppgir de fleste strammere økonomi som årsak til å redusere eller å kutte i forsikringen.

Helt kritisk for økonomien

Forsikringene de fleste sier opp eller reduserer i, er person- og livsforsikringen.
- Vi fraråder folk å kutte i livsforsikringen. Om du og partneren eier en bolig sammen og har gjeld, og den ene part dør, vil livsforsikringen være helt kritisk for økonomien til den eller de som blir etterlatt, sier Linda Stensby.

Artikkelen fortsetter under bildet

Forsikringsansvarlig

Bilde: Linda D. Stensby, forsikringsansvarlig Askim & Spydeberg Sparebank

Med livsforsikring vil etterlatte eksempelvis ha anledning til å redusere eller slette gjeld, og dermed også en større mulighet til å beholde boligen.

- Vi råder de aller fleste som lever i et parforhold, eller som har forsørgeransvar, om å vurdere en livsforsikring. Behovet øker når dere har felles gjeld, felles barn og kanskje barn fra tidligere forhold, understreker Stensby.

Gjør en helhetsvurdering

Det finnes forsikringer som er svært nyttige, mens andre forsikringsformer ikke alltid gir like gode avkastninger.  Generelt sett bør man foreta en nøye helhetsvurdering før man foretar kutt.

Uflaks-, avbestillings- og trygghetsforsikringer seiler oftest opp som forsikringsformer som fort kan være overflødige i hverdagen. 

- Dette er forsikringer som ofte er knyttet til kjøp av elektronisk utstyr. Men det er ingen katastrofe om utstyret går i stykker eller blir borte, og ofte dekkes dette av blant annet innboforsikring. Alternativt kan det være en rimelig løsning å kjøpe nytt utstyr fremfor å ha en slik forsikring, sier Stensby.   

Dobbeltforsikring og underforsikring

Mange nordmenn er ofte dobbeltforsikret, og har gjerne ulike avtaler med flere forsikringsselskap. Dette kan skape utfordringer når du ønsker å ha hele oversikten. 

- Man  kan i mange tilfeller også få rimeligere forsikringer ved å samle alt på en avtale, avslutter Stensby.

  

Hva er

Dette er livsforsikring.

Livsforsikring er en sum du kjøper av forsikringsselskapet i bytte for en utbetaling til dine etterlatte ved dødsfall. Formålet med livsforsikringen er å gi økonomisk beskyttelse til familien etter forsikringstakerens bortgang. For å kjøpe en livsforsikring må du være mellom 16-79 år, og fylle ut en helseerklæring.