Fondssparing.

Jentegjeng

Start spareavtale - vinn 10.000 kr i fond

Start en spareavtale gjennom vår fondsportal, og bli samtidig med i trekningen av kr 10.000 i fondsandeler.

Gavekort fond

Gi fondsandeler i gave til et barn du er glad i✨

Gi en fremtidsrettet gave som vokser sammen med barnet. Et digitalt gavekort på fondsandeler er ukomplisert å gi, inspirerende og personlig. 

Askim & Spydeberg Sparebank er tilknyttet agent til Norne Securities, og kan gjennom dette agentforholdet tilby fondssparing og aksjehandel. Innholdet på denne siden er markedsføring.

Sparerobot

Sparerobot

La spareroboten vår hjelpe deg. Ved å stille deg noen enkle spørsmål, vil spareroboten foreslå passende risikonivå, relevante fond og spareavtaledetaljer.

PC

"Min Side fond og aksjer"

Utforsk den oppdaterte nettportalen, "Min side fond og aksjer", med et forfriskende design og forbedret brukervennlighet. Opprett og administrer spareavtaler enkelt for bedre kontroll over din investeringsportefølje.

Norne app

Norne App

I Norne-appen kan du kjøpe og selge fond og aksjer enkelt. Du får full oversikt over dine investeringer, spareavtaler og mye mer. Appen er nå tilgjengelig i App Store og Google Play.

To voksne på tur i skogen

Pensjonssparing

Pensjon er det du skal leve av når du slutter å jobbe. Er du tidlig ute, og skaffer deg oversikt over hva du får utbetalt som pensjonist, har du mulighet til å påvirke egen pensjon. Husk, et aktivt valg kan utgjøre en stor forskjell.

Kort forklart

Hva er et fond?

Et verdipapirfond er en kollektiv investering der mange sparere går sammen om å plassere pengene sine i verdipapirmarkedet. Å spare i fond er en god måte å spare på, fordi det historisk sett gir bedre avkastning enn vanlig banksparing.

Hvert fond har en profesjonell forvalter til å styre investeringene, for å gi deg best mulig avkastning. Forvalterne gjør de investeringer de til en hver tid mener er de beste. Forvalteren legger dine penger inn i den samme potten som midlene til de andre investorene. Summen av alle pengene blir kalt fondets forvaltningskapital. Forvalteren investerer deretter forvaltningskapitalen i aksjer, obligasjoner eller en kombinasjon av disse.

Den høyere avkastningen kommer av at fondet du har plassert sparepengene dine i, har investert i selskaper som stadig skaper mer verdi. Aksjemarkedet svinger, men så lenge vi har produktivitetsvekst og økt verdiskaping i samfunnet vil aksjemarkedet over tid stige mer enn det faller.

Jeg ønsker å flytte min ASK til Norne
Vi hjelper deg med overflyttingen.
Kontakt spareteamet i dag
Spare i barnets navn eller på seg selv?

Det er mange spørsmål som kommer opp når kundene ønsker å starte sparing til barna sine. Hvis man sparer i barnets navn - kan jo det risikere i at barnet får mindre stipend fra staten, når den tid kommer. Overformynderiet kan også komme inn hvis beløpet på barnets konto overstiger 2G (pr 2020, grunnbeløpet i folketrygden). Det er altså mye å tenke over, men vi hjelper deg i gang.

Generelt så anbefales det å spare i foreldrenes navn, men opprette en egen konto merket barnets navn. Lag en månedlig overføring med fast sum, etter f.eks lønningsdag. Er dere heldige å kan spare barnetrygden er dette også et veldig godt tips vi anbefaler.  

Les mer om sparing til barn

Ulike typer fond

Det finnes tre hovedtyper fond; aksjefond, rentefond og kombinasjonsfond. Hvilke fond som passer for deg avhenger blant annet av ønsket risiko og tidshorisont. Jo lenger du sparer, jo større er sjansene for å få god avkastning.

Aksjefond
Et aksjefond er et verdipapirfond hvor minimum 80 prosent av andelseiernes kapital investeres i aksjemarkedet. Aksjefond er inndelt i ulike grupper etter hvor fondets midler skal investeres. Investeringen kan for eksempel være geografisk avgrenset (til Norge, Norden eller Europa) eller på bransje (for eksempel helse, finans eller teknologi).

Rentefond
Et rentefond er et fond som plasserer pengene i rentebærende papirer, som sertifikater og obligasjoner.

Kombinasjonsfond
Et kombinasjonsfond er, som navnet tilsier, en kombinasjon av et aksjefond og et rentefond. 


Kjøp & salg
Det er enkelt å kjøpe og selge fondsandeler. Elektronisk etablering av kundeforhold, og signering av kjøp og salgsordre med BankID, har gjort det enda enklere.
Hvorfor opprette spareavtale?

Lavere risiko for dårlig timing.
Når du oppretter en spareavtale, sparer du en fast sum til et fast tidspunkt hver måned. Når fondsandelene kjøpes jevnlig reduseres risikoen for å kjøpe mye på et spesielt ulønnsomt tidspunkt. Over tid kjøper du derfor automatisk litt når det er billig og litt når det er dyrt, helt uten at du trenger å gjøre noe. På denne måten oppnår du en fin gjennomsnittskurs på investeringen din over tid.

Mer for pengene når det er billig.
Det kan være vanskelig å kjøpe etter et kraftig kursfall. Som regel er det da frykten for tap er størst. Men når kursen har falt får du flere fondsandeler for samme sparebeløp fordi hver andel da koster mindre. Når børsen etter hvert snur oppover igjen, har du flere andeler som øker i verdi. Gjennom å ha en spareavtale drar du nytte av svingninger i markedet, og kan derfor tjene på at børsen svinger fra tid til annen.

Spareteamet

Vi hjelper deg med gode valg for fremtiden

Vi har kompetente rådgivere i banken som gjerne hjelper deg med ditt sparebehov. Klikk på knappen nedenfor for å se spareteamet vårt, samt deres kontaktopplysninger.