Bankhverdag som ikke-digital kunde

Samfunnet blir stadig mer digitalisert, og vi som bank merker en økt etterspørsel etter digitale produkter og tjenester.  Men, vi vet at det ikke passer for alle å løse sine banktjenester digitalt. Vi er den personlige og nære lokalbanken, som har tatt vare på de tradisjonelle banktjenestene, og som har tjenester for alle - enten du ønsker å løse det selv digitalt, eller å fysisk gå i banken.

På denne siden finner du en oversikt over de tjenestene vi har for deg som ikke ønsker, eller har mulighet, til å bruke de digitale løsningene vi har.

Ta også gjerne kontakt med oss på tlf.nr. 69 81 62 00 dersom du har spørsmål, slik at vi kan finne den beste løsningen for deg som vår kunde. Priser for våre tjenester finner du her, eller kontakt banken. 

 

Våre analoge tjenester 

Vårt kundesenter
Kundesenteret i banken treffer du på tlf.nr. 69 81 62 00 mellom kl. 09.00-15.00. Ved å ringe vårt kundesenter kommer du rett til en hyggelig kunderådgiver som vil kunne hjelpe deg og finne gode løsninger for din bankhverdag. Kunderådgiveren du møter har god kompetanse på tjenestene og produktene som er nevnt på denne siden.
Bli kunde uten BankID
Hos oss kan du bli kunde selv om du ikke har BankID, eller at du ikke er komfortable med digital opprettelse.  
Kontakt vårt kundesenter på tlf.nr. 69 81 62 00 for å avtale et møte. Viktig dokumentasjon å ha med til avtalt møte er gyldig legitimasjon, gjerne pass eller annen godkjent legitimasjon - som nasjonalt ID-kort eller førerkort.

Ta også gjerne med BankID-brikken din, dersom du har dette fra annen bank.
I møtet vil vi opprette konto og kort. Kort og pinkode blir sendt pr. post. Vi går igjennom ønsket måte å bruke banken på, slik at man er trygg på at alt er ivaretatt.
 
Disponent på konto

Skulle man ønske, eller trenge, hjelp til betaling av regninger eller annen oversikt på kontoen, kan dette løses ved at en person man har tillit til kan få fullmakt til å disponere kontoen via nettbank/mobilbank. 

Ta kontakt med banken, så setter vi opp et møte for å inngå avtale om fullmakt på konto. Både du som kunde, og den som skal ha fullmakten, må være med i møtet.

Brevgiro

Med brevgiro kan du betale regninger, eller overføre mellom konti ved å sende giroblanketten i posten. Ta kontakt med vårt kundesenter på tlf.nr. 69 81 62 00 dersom du ønsker en avtale, eller mer informasjon om løsningen.  

Når avtalen er signert vil vi bestille konvolutter og følgesedler til deg. Du vil motta dette i posten om 2-3 uker. 
Når regninger skal betales noterer du antall giroer på følgeseddelen og signerer denne. Alt legges så i den forhåndsfrankerte konvolutten og sendes i posten.  Regningene betales fortløpende når de er mottatt av Nets.

Skriver du feil på en følgeseddel, må du skrive en ny. Følgeseddel med feil krysses over og legges i konvolutten. Dette for at Nets, vår leverandør av tjenesten, vet hvor mange følgesedler du har. Når det er sju følgesedler igjen, vil du automatisk få flere i posten.

 
Avtalegiro

Mottar du dine regninger per post vil vi anbefale at du oppretter avtalegiro på disse. Avtalegiro er en automatisk betaling av dine regninger fra kontoen din. 
Ta med deg regningen du ønsker å ha avtalegiro på til banken, så oppretter vi dette for deg.

Etter opprettelse vil regningene dine bli betalt på forfall uten at du trenger å gjøre noe selv.

 
BankID

BankID er din elektroniske signatur og legitimasjon.

BankID har flere bruksområder:
Logge seg inn i nettbank.
Logge seg inn på offentlige nettsteder og andre nettsteder som krever elektronisk legitimering
Signere avtaler digitalt

For å få utstedt BankID, må man ha gyldig pass og norsk personnummer. Det kreves personlig oppmøte i banken ved utstedelse av BankID.

For å bruke BankID kreves det bruk av personnummer, engangspassord fra kodebrikke og et personlig passord.

BankID er svært personlig. Kodebrikke, passord og personnummer må ALDRI opplyses til andre, selv ikke familie/nære. 

 
Vipps
Med Vipps kan du enkelt sende og motta penger med andre som har Vipps, rett fra mobilen. Veldig enkelt ved pengegaver, eller om du skylder noen en liten sum. Alle beløp under kr. 5000,- er gratis å overføre.

Det du trenger:
 Smarttelefon med norsk mobilnummer
BankID
Norsk personnummer
 Egen konto i banken
 E-postadresse 

Dette må du gjøre:
Last ned Vipps appen fra App Store (iPhone) eller Google Play (Android)
Åpne Vipps-appen
Velg “Bli en vippser”
Følg stegene videre i appen
Kontantuttak og innskudd

Du kan enkelt ta ut små kontantbeløp i forbindelse med varekjøp i de fleste dagligvarebutikkene. Det er også mulig å sette inn kontanter i en del butikker.  Alle våre filialer, i Askim, Spydeberg og Ski, har minibanker, hvor du kan ta ut og sette inn kontanter.

Vi anbefaler ikke å gå rundt med store kontantbeløp, heller ikke oppbevare dette hjemme. Bruk derfor heller bankkortet ditt når du handler.

 
Fremtidsfullmakt og verge
En fremtidsfullmakt gir deg mulighet til å bestemme hvem som skal ivareta din økonomi og personlige interesser hvis du i fremtiden ikke lenger er i stand til det selv. Det vanligste er å velge et barn, en samboer eller ektefelle til fullmektig, men du står selv fritt til å velge. Det er viktig at det kommer tydelig frem i fullmakten hva den omfatter, og at den skal gjelde dersom det har inntruffet noe som gjør deg ute av stand til å ta egne beslutninger. Mer informasjon om dette kan du få hos statsforvalteren. 

I de tilfellene der en person allerede har redusert mental helsetilstand, kan det ikke fylles ut fremtidsfullmakt eller fullmakt om disponering av konto. Slike fullmakter må opprettes før den mentale svekkelsen oppstår. Et eksempel på en mental svekkelse kan være demenssykdom. 

I slike tilfeller anbefaler vi at det etableres en verge for personen. En verge kan være et familiemedlem, en nærstående eller en profesjonell verge. Verger oppnevnes av statsforvalteren i kundens fylke, og valget tas som hovedregel i samråd med personen som skal ha verge. 

Vergen er regnskapspliktig overfor statsforvalteren for å sikre at kundens penger ivaretas som de skal. Spørsmål og begjæring om vergemål kan rettes til statsforvalteren i kundens fylke.
 
SMS varsling

Med SMS varsling kan du velge å få en tekstmelding på f.eks hvor mye du har på kontoen din, til fastsatt tid. Du trenger altså ikke å kontakte oss for å få f.eks saldoforespørsel. Enkelt og greit.

Et varsel kan være:
- Disponibel saldo på valgt dato eller ukedag 
- Disponibel saldo over et valgt beløp
- Disponibel saldo under et valgt beløp
- Innbetalinger større enn valgt beløp
- Utbetalinger større enn valgt beløp
- Ikke dekning på konto til regninger som ligger til forfall. 

Aktiver SMS-varsling

Kontakt oss, så hjelper vi deg. 

Testament, fremtidsfullmakt og samboerkontrakt gjort enkelt.

Sammen med vår partner Justify gjør vi det enkelt og rimelig å få på plass juridiske dokumenter. Løsningen er selvbetjent, lett å bruke og alt blir sikret av advokater.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?

Klikk på knappen nedenfor for å se telefonnummeret til vårt kundesenter, samt våre åpningstider.


IT-sikkerhet

Vær obs på svindel

Vi opplever for tiden en del henvendelser vedrørende svindelforsøk, spesielt hva gjelder BankID, falske SMS’er, e-poster og linker. Metodene blir stadig flere, samt mer kompliserte og vanskelige å gjennomskue.Se våre 5 enkle råd for hvordan du unngår å bli svindlet, samt veiledning for hva du må gjøre dersom uhellet har vært ute....